WorldSkills 2015 - 4. hírlevél

Kedves Versenyző!

Néhány fontos információ a versennyel kapcsolatban:

1.    Az első, online forduló

  • Az online fordulóra a HTTP Alapítvány versenyportálja segítségével kerül sor 2014. január 23-án (csütörtökön) 14.00 és 17.00 óra között. A tesztekből és szimulációs gyakorlatokból álló feladatsort ütemezve és szigorú időkeretek között tudjátok majd megoldani. Az ütemezéssel és az egyes feladatrészek típusával kapcsolatban egy későbbi hírlevelünkben közlünk még részleteket.
  • A versenyportálra egyéni azonosítóval és jelszóval tudtok majd belépni. A versenyportál címét, a felhasználói nevet és a kezdeti jelszót legkésőbb kedden megküldjük a regisztrációkor megadott e-mail címre.

2.    Kommunikáció a verseny további szakaszában

  • Az online forduló teljes időtartama alatt – most első alkalommal a HTTP Alapítvány által szervezett versenyek történetében – WebEx közvetítést szervezünk. Aki még soha nem használta a Cisco WebEx kollaborációs szolgáltatást, annak sem kell megijednie, hiszen a rendszer használata egyszerű, mondhatni magától értetődő.  A WebEx lehetővé tesz hang- és videó kommunikációt, képernyő megosztást és természetesen csevegési lehetőség (chat) is van benne. A verseny ideje alatt a versenyzők mikrofonja ki lesz némítva, így ha felvetésetek lesz, azt a chat funkción keresztül juttathatjátok majd el hozzánk. A WebEx-et nem kötelező  használni, versenyezni e nélkül is tudtok, de azért mindenképpen javasoljuk a bekapcsolódást, hiszen bármilyen fejleményről innen értesülhettek majd a leggyorsabban. A WebEx közvetítés technikai részleteit egy külön hírlevélben küldjük ki a hét elején. A minél gördülékenyebb lebonyolítás érdekében szerda délutánra egy rövid próbaközvetítést is tervezünk.
  • A hírleveleket és friss híreket a Facebook-on keresztül is közzé tesszük. Javasoljuk, hogy „lájkoljátok” a http://www.facebook.com/netacadhu oldalt és kövessétek ezen is a fejleményeket!
  • A fentieken túl azt javasoljuk, hogy a verseny hivatalos e-mail címét (ws2015@netskills.hu) levelezőrendszeretekben adjátok hozzá a levélszemét (spam) kivételekhez, nehogy valamelyik fontos üzenetünk a levelező szemetesládájában végezze.

3.    Verseny a tanulmányaik elején tartóknak

  • Ahogy a felhívásban is jeleztük, azok számára, akik még Cisco Hálózati Akadémia CCNA tanulmányaik első felében vannak (Discovery vagy Exploration 1-2, a továbbiakban „kezdők”), és ezt a jelentkezéskor meg is jelölték, az első fordulón belül egy kis külön versenyt is szervezünk. Az első két feladatrész olyan ismeretekre épít, amit már ők is valószínűleg tanultak. Ezeket a feladatokat külön is értékeljük és díjazzuk az érintettek esetén. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy ezt az első két feladatot a többieknek („haladók”) is meg kell oldaniuk, illetve javasoljuk, hogy a kezdők  próbálkozzanak a többi feladattal is!

4.    Packet Tracer

  • A szimulációs feladatokhoz idén is a Packet Tracer programot fogjuk használni. Fontos, hogy a legfrissebb (6.0.1.0011 verziószámú) változat legyen telepítve a gépetekre.
  • Akadémia azonosítóval rendelkezők a Packet Tracer-t le tudják tölteni a NetSpace portálról (http://www.netacad.com) Aki nem rendelkezik NetSpace azonosítóval, az haladéktalanul jelezze ezt a ws2015@netacad.hu címen.

Ha az elsők között szeretnél értesülni a versennyel kapcsolatos információkról, akkor kövess bennünket a Facebook oldalunkon!
www.facebook.com/netacadhu 
 
Jó felkészülést kívánunk!

Üdvözlettel,
a HTTP Alapítvány versenyszervező csapata

 

Támogatóink és partnereink